Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı?
22 Temmuz 2024

Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı?

Bebeklerde Ateş Kaç Derece Olmalıdır?

Bebeklerde yüksek ateş, bebeğin vücudunun enfeksiyonlarla savaşmakta olduğunu gösteren bir belirtidir. Bu nedenle bebeğin ateşi yükseldiğinde hemen ateş düşürücü kullanarak ateşi düşürmek her zaman doğru bir yaklaşım olmayabilir. Öncelikle, bebeğinizin hangi hastalık nedeniyle ateşlendiğini anlamak ve buna uygun tedavi yöntemlerini seçmek daha mantıklı olacaktır.

Bebeklerde Ateş Neden Yükselir?

Bebeklerde yüksek ateşin tek bir nedeni yoktur. Örneğin, sıcak çarpması, diş çıkarma gibi ağrılı durumlar veya grip ve nezle gibi enfeksiyonlar bebeklerde yüksek ateşe yol açabilir. Bu nedenle, ateşlenmenin nedenini tespit etmek ve uygun tedaviyi sağlamak için bebeğin bir an önce doktora gösterilmesi gerekmektedir.

Bebeklerde Ateş Kaç Derece Olmalıdır?

Bebeklerde ateşin normal seviyesi iki farklı bölgeden ölçülebilir. Bebeğin koltuk altından ölçüldüğünde, 36.5 derece normal bir değerdir. Eğer ağızdan ölçüm yapılacaksa, bebeklerde ateşin 37 derece olması beklenir. Ancak bazı bebeklerin vücut sıcaklığı her zaman normalden biraz daha yüksek olabilir. Bu durumda büyük bir farklılık göstermemekle birlikte, eğer bebeğin ateşi 39 dereceye ulaşmışsa, ateşi düşürmek doğru olacaktır.

Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Bebeklerde ateş bazen tehlikeli seviyelere yükselebilir ve bu durumda bebeğin havale geçirme riski ortaya çıkabilir. Bu nedenle yüksek ateş dikkatle takip edilmeli ve bebeğin ateşi düşürülmeye çalışılmalıdır. Peki, bebeğin ateşi nasıl düşürülür? Neler yapılması gerekir?

  • Bebeğin elbiselerini çıkararak onu hafifletin.
  • Ateş düşürücü şurup veya fitil kullanabilirsiniz. Calpol ve Minoset şurup olarak, Paranox ise fitil olarak etkili ilaçlardır.
  • İlaçlar etkisini gösterene kadar ıslak bir bezle bebeğin tüm vücudunu, koltuk altını, alnını ve bacaklarını silerek vücut ısısını düşürmeye çalışın. Fitil ilaçların ateş düşürücü etkisi daha güçlü ve hızlıdır.
  • Silme suyunun içine bir miktar sirke katmanız daha etkili olabilir. Enfeksiyonlara daha hızlı tepki verecektir.
  • Bebeğin ateşi hala düşmüyorsa, mutlaka ılık banyo yaptırın. Suyun sıcaklığının ılık olması yeterlidir.
  • Bebeğinizi asla kalın giydirmeyin, üzerine bastırmayın, sıcak bölgelerde kalorifer ya da soba gibi ısıtıcılara yakın tutmayın. Evi serin tutun ve bebeğinizi serin yerlerde tutmaya özen gösterin.
Yukarıda anlatılan yöntemler yetersiz kalıyor veya bebeğin ateşi düşürülemiyorsa, mutlaka bir sağlık ocağı veya hastaneye başvurarak ateş düşürücü enjeksiyonlar yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bebekteki yüksek ateşin normale dönmesi için, yüksek ateşe neden olan hastalığın tedavi edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Akdeniz Ateşi Nedir?

Akdeniz Ateşi Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Akdeniz Ateşi Belirtileri ve Tedavisi

Akdeniz Ateşi Belirtileri ve Tedavisi

Akdeniz Ateşi İlacı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Akdeniz Ateşi İlacı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ateş Düşürme

Ateş Düşürme

Düşmeyen Ateş Belirtileri ve Tedavisi

Düşmeyen Ateş Belirtileri ve Tedavisi

Ateş Basması Belirtileri ve Tedavisi

Ateş Basması Belirtileri ve Tedavisi